2011-07-13

Membuak-buak Sama Kau !!!

Assalamualaikum...

Wah, gila la kau Hazwan Hashim ...
apasal lama tak update nih ???
rindu sama kau lah ..
hahahaktuih !!!

Okeh.
aku tengah sedih sama jeles serta iri hati,
hek eleh !!!
kau apahal doe ???
tetiba nak sentap bagai ni ???

Hehehe ...
Actually aku dah lama kempunan
 itu punya camera DSLR ...
hua ! hua ! hua !
tinggi saja kan anggan-anggan 
aku ni ???
seriously aku memang teringin sangat ...
sobs . sobs . sobs

DSLR bukan lah sekupang dua beb !
mau tak mau 2000 +++ kot ...
erm, 
aku yang masih jadi penggangur dua bulan ni mampu kah
untuk memilikinya ???
hahaha

If aku blogwalking saja ,
situ sana sini
mesti ada yang post gambar-gambar yang cun + gempak gila ...
Of course la tuh ambil dari En. DSLR .
tunjuk lah situ sana sini shooting outdoor macam INI ,
travel ,
jejalan bagai kan .
saja buat aku jealous ar nih ...
(tetiba emo)

Kalau dari segi penglihatan ang ,
tengok saja header aku ,
mesti ang ingat aku dah ada DSLR bukan ? .
Tidak .
Jangan lah anda tertipu dengan muslihat itu punya gambar .
memang tak la kan .

Dalam fikiran aku ni asyik fikir saja bila lah aku boleh pakai .
lagi pun sekarang dah trend DSLR beb ! .
kau pergi mana-mana pun ,
pakat dok usung Camera yang besar gedabak tu kan .

Jadi, alih-alih aku asyik guna yang member saja lah .
merasa tu merasa la beb !
tapi mana puas habaq ang !
selagi bukan hak kita ,
selagi tu lah dok tak puas hati !!!

Hurm, itulah apabila keinginan melebihi keperluan ,
mesti perasaan membuak-buak ...
iaitu nak nak nak dan nak .
tak pernah tak nak kan ???
keperluan ?
keinginan ?
ouh ! teringat aku pada subjek Ekonomi Asas Form 4 ...

Okeh . 
Doakan aku mampu memilikinya suatu hari nanti ya .

Thanks for reading this entry !!!


20 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply]

mst dpt milikinya nnti ^^
skang ni masih mampu mengunyah tanpa sebarang gangguan cuma sakit bahagian gusi jer.. ggi nk tumbuh.. bengang jer rasa kepala ni

Shaherah said...[Reply]

hahaha.. same lar ngan shera.. perasaan membuak buak nk kan kamera ni.. serius nk.. tp tah bler boleh dpt kan.. xpe xpe.. kumpul je duit.. >.<"

emmajean said...[Reply]

waaaa kamera... emma da ada tapi tak terror pakai lagi... ehhehe boleh ajar x???

ir yien 9897 said...[Reply]

waa impian yang tinngi..
erm nnti ada lah insan bagi hadiah pos laju kat umah tue.. :)

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

@Niena Pengembara Ilahi : Insya-Allah .. hope mcm tu la .. tak pe sabar2 pasal gg tu ya.:)

@Shaherah : Ok kita kumpul sama duit tu, tp nanti duit awak kasi kat sana ..boleh mcm tuh . hehe :)

@emmajean : wah bestnya, boleh boleh ja.. boleh lagi kalau camera tu bagi kat i . haha :)

@ir yien 9897 : kan tinggi !!! sy harap insan tu awak lah ir yien 9897 . hehe :)

Miss Candy Mandy said...[Reply]

ye..sye doakan anda ta dapat !
hahaha...huh ! jht nye sye..... tp tkpe sye mmg kejam ..lalalalala

mizzkechique said...[Reply]

skang DSLR mcm dh jd gajet wajib...

Cik Purple Pinkypuff said...[Reply]

hihi.. cp pon mcm tuh...tp cp juz target nak pocket digital camera..kaler pink..:) sampai cp tekad, first gaji teros beli kamera n finally i got it! :)so kena la tekad tuk dpt sesuatu keinginan kta tuh..insyaAllah, bersungguh2 utk mcapai sesuatu yg baek itu pst mndpt bntuan dr Nya..:)

hana nabihah said...[Reply]

pakai kamera hp jek.tu pon hp murah..spe ar nk bg hadiah besday..kmera ek ?

anismelon said...[Reply]

kumpul la sekupang sehari..sikit sikit lama lama jadi bukit..ley beli Dslr..heeee..

teringat ekonomi..mase sem 1...best..best..:)

Muhd Aizie said...[Reply]

Samalah kita. Sampai sekrang kempunan ;(

Raja Syakirah said...[Reply]

mujurlah saya bukan jenis suka bergambar. ahahaha. maka tak berniat nak ade camera besor gedabak
=P

takpe awak, insyaAllah, akan dapat jugak awak miliki nanti
=')

kayrul-shah said...[Reply]

insya-allah akan dapat juga satu hari nanti..kena cepat cari kerja la...

asraf osman said...[Reply]

curi je der,,haha..cepat sikit dpat!

Niena Pengembara Ilahi said...[Reply]

:)

Nurliyana Ab Rahim said...[Reply]

aku nk naikkan lg semangat ang...baca bek2 naaa. DSLR.DSLR.DSLR.DSLR.DSLR.DSLR.DSLR. (until 44 kali) baru menjadi kenyataan...joking! hahaha. InsyaAllah dpt la tuh satu hari nanti...sabaq2...:)

nuruhuda_329 said...[Reply]

singgah n follow kamoo^-^

PikaPiko said...[Reply]

hahh beb..
xguna da dslr kalo xcekap..
mcm aku la..
hrp ada tp tersmpn bwh katil
wat koleksi..
skrg dah da dslr murah..
kumpul duit..
lma2 bleh pnya la..
heheee
aku sokong ang dri blkng :)

Zyash said...[Reply]

Aku pun mau punya DSLR bah....

Atiqah Wadiah said...[Reply]

smoga dpt camera besa gedabak 1 day :)