2012-02-21

Just Updated With My New Header !!!

Assalamualaikum, well it has been  long time and there were no frequent updates on my blog. This post is not about listing reasons why I couldn't able to do that. Hmm, I personally don't like to give reasons, as they don't give results. Haha ! Haha !

serabut ? berserawang  ? sunyi ? sepi ? ohh sepi ? ha tu gua hairan juga, dulu ada ja celoteh dari abang-abang dan akak-akak dari siaran era. bila eden torai buka blog ni ha, alaa haiii ! serius sunyi sepi di buatnya. bagai tiada penghuni. nak kata seram pun ada. lama beb tak sentuh dan edit bagai.

Dan lagi satu, memang lama gila tak blogwalking, tak stalk blog orang. Boleh dikatakan semuanya dah lama tak buat.  Masuk ni, ada la dekat 2 bulan lebih. Dan yang pastinya dah masuk tahun baru, dan ini juga merupakan satu-satunya post dari tahun 2012. pembuka la konon-konon yeww ~

anyway gua tak nak ketinggalan juga la untuk wish Selamat Tahun Baru 2012 ye kengkawan.
Puihh ! apa celoppp ... dah bulan dua baru nak wish kan ? lantak lahh..

Actually bukan lah gua tak nak update, but I'm seriously busy gila gila kot ! *menulis sambil buat muka comel* ah tergoda lateww ! keh3 !!*muntah lajulaju ...

Wait, guys nak tahu tak? nak tak ? tak nak ? K... Hahaha. LOL ! ermmm, sebenarnya I'm feeling quite excited, my blog has a new header which I think looks really cool and the design really does fit my blog's theme.. Hee~ *perasan*mestilah gua buat sendiri okeh . kau hade ?
New background. I needed a change. My old layout was getting a little boring. so yeahhh black dot dot as a background to cheer all of my lovable readers up and a spanking new. LOL !



Look at my header guys, mesti 1st impression you guys nak kata yang gua ni  part of photografer kan kan kan ? cause ada gambar yang gua tempek sdg memegang DSLR rite ? Oh, No no no, jangan lah saudara saudari terpedaya dengan gambar tersebut, walau pun disebalik gambar ada ceritanya. puihh !

btw, gua cakap ni pun bagi visitor yang baru terserempak dengan blog gua ja ni. Yang lama-lama maybe dah tau kot, hee ~Tapi disebabkan minat gua dalam potographer yang mendalam, mengambil gambar sendiri yang sedang memegang kamera sahabat as a prop to show that I'm a photographer yang hebat ! keh3

Well that look like one big talk. but there is something more, which is hard to express in words. Semua nya dah gua edit, tampal sana, tampal sini, buang itu ini, kembali kan celoteh-celoteh abang , akak dari era. dah tak seram oii ! is it nice ? is it nice ? Hee~ :) I would change to a nicer one in the future. Soo keep up with my blog :)

I'll leave for now. I'll be right back ! Bila ? mungkin tahun 2013 kot. Hua3 ! Okbai.

2011-12-17

DSLR 5800 Xpress Music ...

Assalamualaikum ...

Today I wanna wrote about DSLR. First of all, kau tahu tak what the meaning of DSLR? Kalau masih belum tahu, let me explain. DSLR actually stand for Digital Single Lens Reflex. (bajet orang tak tahu apa itu DSLR. wahal aku yang lembab baru nak updated about DSLR yang berabad nih kan) aku BERANI kerat kuku la weh, semua dah tahu menahu bab DSLR kan kan? Tak payah nak explain sampai 500 patah perkatan kan . tak perlu kan. kan kan .kan.*oke dah penat taip

You know what, when I was thinking about photography and what I would want, I did choose to go the route of DSLR. It isn't cheap that is certain like kau pergi membeli ikan mentah dekat pasar tuh. 
*tapi sekarang ikan dah mahal oke. One kilogram around lapan ke sembilan hingit dah. Itu baru ikan kembung* abaikan
But, what I can saw it, most of people mampu memiliki nya, even kau masih pelajar sekolah rendah. Cuma aku saja yang masih belum mampu memilikinya ! DAMN !

I don't have a DSLR camera of my own, but I got camera handphone yang totally macam DSLR . what??? camera handphone macam DSLR?? apa,kau merepek ni der? ye, cer kau ambik NOKIA 5800 Xpress Music. yeah, this is what I'm wanna talk about actually. kadang-kadang aku rasa symphaty pun ada because of camera handphone dah terbayang DSLR. sobs. sobs. sedih bukan.OH ! neverMIND!.

Back to the topic, yeah, betul kalau kau tahu cara nak guna kan camera handphone dengan sebaik-baiknya, aku jamin yang you guys also really like it. but not for do job. just for hobbies boleh lah. Cakap banyak tak mau ! Let scroll tetikus ke bawah ...
|
|
|
v




Setiap gambar yang you guys tengok, ada kesan bokeh right ? Bokeh is a photography technique that has been around for a while. It creates almost surreal and beautiful photographs. Tapi sekarang dah maju beb, dah boleh produces bokeh guna application macam-macam dah, such as Photoshop. But in this post,.aku tak guna bokeh photoshop noh. ORIGINAL from camera NOKIA XPRESS 5800 oke !!! 
kau hade ???






lihat saja kejelasan beliau ! seperti DSLR bukan ? sangat teruja .



btw, tak dak lah nak cakap gempak sangat pun, tapi sekadar minat dalam photography dan masih belum mampu memiliki DSLR ni, macam gini lah jadi nya :)

Lagi pun, aku sekarang busy ! mana nak sempat shoot-shoot kejadahnya ni !Apa-apa pun, bersyukurlah apa yang ada. Kalau ada usaha ,pasti ada kejayaan nya kelak.
  *Kumpul sikit-sikit ,lama-lama jadi la DSLR*

ni nak habaq mai la noh, kalau ada yang dok teringin sangat DSLR tu, dan ang tu masih lagi dok belajaq. Kalau ang nak,  boleh saja. Tapi tolong lah jangan kau paksa mak bapak korang beli !!!

INGAT !!! kau akan membebankan diri mereka. Just think about ur parents. Jangan asyik nak fikir kepala otak ang ja. NAK ? cari duit sendiri. Puas pun puas nanti.

But, even parents ang style tak kesah. Just tell , then you will got it. oke la kan. Ni mau mak bapak ang nak kena sara adik-adik ang lagi, yang 6, 7, 8 orang nuh ! mana lagi nak dok pikiaq dengan camera ang yang 2000 +++ tuhh. Engkau tak kesian ka weh ? Fikir dulu erk .

oh and one thing to note, everything is bigger with DSLR's. Indeed everything is bigger.. lenses, bodies, flases.. it also weights more and you have to decide yourself if you are willing to take a nice big camera bag with you :)

Pada sesiapa nak sponsor aku, jangan lah pula malu-malu. Just PM. Aku terima seadanya. Ha ha Ha ha .
(sigh !!! muka lu langsi lu mati)
*ini tak pa, beban kan orang lain. He he he. Just kidding :P

Thanks for reading this entry !!!