2011-07-31

Esok Lah Kan ???

Assalamualaikum ...

ah hah ,
pejam celik
pejam celik
esok dah nak RAYA kan..

eh, typo pulak ..
esok dah nak PUASA kan ...
di dinding mukabuku sana sini
status mengucapkan selamat berpuasa
yang pelbagai bentuk & style..
 that nice okeh ..

tidak terlepas lah warga blog mungkin..
(entah-entah aku je baru nak ucap , 
orang lain dah update seminggu sebelum ni apa)
lantak lah . 

aku pun nak ucap kan ,
"Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
puasa beb !!!
jangan tak puasa pula ye !!

Tahun ni aku harap aku dapat
*tarawih dengan warga taman-taman aku ni
*makan moreh bersama pak cik-pak cik sekawasan dengannya
*dengar ceramah pendek sebelum solat tarawih
*berbuka puasa di Masjid
*pergi bazaar Ramadhan melawat makanan

erm, ini ada sedikit ucapan 
yang sering appear di dinding mukabuku aku
|
|
v


. ... ★
..''''人
'(____)
. ┃口┃
. ┃口┃
..┃口┃      ★
. ┃口┃     ''''人
. ┃口┃   '''''(_____)     .人    
. ┃口┃  '''(__________)   '(____)   人
. ┃口┃____╭━━━━━╮_____'|_口|______​三
. ┃╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮╭╮ |三||╭╮╭╮ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
. ┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃┃ |三||┃┃┃┃ ||
------------------------------​------------------------------​---
Whising u 1 month of Ramadhan,
4 weeks of barkat ,
30 days of forgiveness ,
720 hours of guidance ,
43200 minute of purification ,
2592000 secs of Nuur..!!
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK ! :D
SELASA cari RABU 
nak tanya nampak tak KHAMIS 
agar ingatkan JUMAAT bagitahu 
SABTU supaya tak lupa msg kat 
AHAD yg 
                                   ISNIN ni dah puasa..!!! :) 
"Selamat Menyambut Ramadhan"

‎(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥


esok sila bangun sahur okeh 
dan baca niat ini

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari pada bulan Ramadan tahun ini kerana Allah Taala.

thanks for the reading !!!

7 comments:

!meimei cik ayu! said...[Reply]

betul la 2..ini bukan cobaan..hehe, selamat berpuasa ye..:)

diana said...[Reply]

selamat berpuasa..:)

tia @ Ini Kisah Tia said...[Reply]

hehe . Tia pun sehari sebelum puasa baru sibuk na buat entri puasa . ngeh3x .. selamat berpuasa :)

fae jamal said...[Reply]

selamat berpuasa yer..:D

NNisa said...[Reply]

selamat berpuasa.

selamat bertarawih.

selamat bermoreh. :)

My MiRa said...[Reply]

selamat puasa shaabt..jangan ponteng puasa ya... :)

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

selamat berpuasa semua :)