2011-06-11

Tiga Yang Interesting !!!

Assalamualaikum ...

semenjak aku menjadi penggangur ni ,
asyik mengadap depan tv saja ...
melayan drama-drama yang ada ..
alahaiii !!!

jadi entry kali ni,
just nak bagi tahu 
drama yang aku tonton dan
jarang lah aku miss !!!
wah !!! HEBAT kan !!!
hahaha..
dan aku rasa dah basi pun drama-drama ni ...
Do I care ??
 ada drama yang dah nak hampir ke penghujung pun ..
whatever !!!
no hal lah ,saja nak memberontak dalam blog ni ...
wakakaka !!!

just three drama only ,
yang menarik perhatian aku ...

First - CINTA MELODI ...

this is story from Indonesian ...
actually,
malas dah nak melayan sinetron-sinetron ni semua,
tapi dah melekat kan, susah pula aku nak lepas .. haishh !!!
cerita ni interesting la juga
 best best best
hehe ...
tapi sekarang dah macam tak best pula kan ..
tapi tetap kena tonton sampai habis ... nge~
oh !!! heroin Chelsea Olivia tu ??
walaweh, cun doe !!!
dah sweet aku tengok dia digandingkan dengan randy panggalila ..
tapi sekarang dah ada watak Raffi, tak tau la ending dia mcm mana kan..
sila  lah tonton sampai habis...
lagu dia pun aku layan beb !!!
apa tajuk nya ashiteru ???..
haa .. betul la tuh :)
So,
watch this Drama every Monday-Friday, 6:30pm, Only on Astro Ria (104)

Second - NORA ELENA

ini lagi satu la beb !!!
sekarang dah rancak
sana sini bercerita pasal drama ni ...
lagi-lagi kat FB
status sana sini ...
sikit-sikit "oh Seth Tan romantiknya"
"Seth Tan sangat sweet okeh "
"nak suami macam Seth Tan jugakk"
ah, ayat tak boleh blah !!!
this story come out from novel popular
karya Maen Zulaikha iaitu Kasih Yang Suci

nak habaq mai,
dulu-dulu aku pernah pinjam novel ni,
tapi tak perasan dan aku tak pernah baca pun..hua3..
aku bukan kaki novel la weh..
(dah dipulangkan kembali kepada tuannya apabila dah berabad meminta)
hahaha ...
cerita ni mengisahkan
tentang perjalanan hidup nora elena itu sendiri ,
yang telah dihantui dengan pengalaman pahit akibat di rogol 10 tahun yang lalu ..
aku rasa la kan Seth Tan tue yg rogol dia dulu-dulu ni,
aku ingat kan si Amir..
that why si Seth Tan rasa bersalah ,
 then nak menebus kesalahan dia..
apa-apa pun teruskan menonton ..
minggu depan habis kot !!!
So,
Watch Nora Elena every Monday-Thursday, 7:00pm, Only on TV3 .

Third - JUVANA

dah berapa episod aku tonton drama ni
tak silap aku sekarang dah episod 7..
cerita ni pun sempoi habaq hang ,
first episod aku tengok pun dah menarik perhatian jiwa raga aku untuk mula terjebak ...
actually , drama ni sangat sangat berbeza
dengan drama-drama yang sebelum ni right??
cerita bersiri yang mengupaskan tentang sisa hidup pesalah-pesalah Juvana ...
if hampa tengok cerita ni ,
ambil lah iktibar sama daripada paparan kisah kehidupan watak-watak dalam drama ni okeh ,
walaupun cerita nya heavy sedikit ,
 but aku rasa banyak memberi kesan kepada anak-anak remaja zaman sekarang ...
So,
Watch Juvana every Monday, 9:00pm, Only on TV3 .

*kalau aku terlepas mana-mana episode untuk tayangan kat TV3, aku akan ke SINI
tapi kalau kat Astro aku ke Youtube or just tengok ulangan .. Astro kan kaki ulangan ..
HAHAHA ...

Thank you for reading this entry !!! (:




18 comments:

Fay said...[Reply]

citer no 2 tu tgh top skrg nihh.. hehehhh

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

tu la kan !!! pas ni apa la citer gantian nya..hehe

Miss Ran said...[Reply]

huh bnyk cte kene layan ni

sukasuki said...[Reply]

hahahaha...sama la kita menganggur..ngadap tv.xpun ngadap laptop..hehe..cinta melody ending hampeh. tak yah tgk la..sy awal2 hari2 tgk..last2..sakittt hati...heheh


*nnt remove word verification ni..dekat setting comment..nk komen tggangu =p

sweet_sour said...[Reply]

nora elena..!!heheh dah termiss 2 episod..ouch,tak dpt tgok seth tan tu..heheh juvana pown lyn gak..tapi dah nak start skola..so,kurangkan menonton yaa..huhuh

sukasuki said...[Reply]

ni post balasan balik

http://sailaaf.blogspot.com/2011/06/cinta-melody.html

munirah said...[Reply]

dah lame tak layan sinetron seberang..hheehe

Faraa Eiman's said...[Reply]

SETH TAN ! haha :P

cik najihah said...[Reply]

hai hazwan..thanks singgah :)
singgah sini juga :)

suhaili sarif said...[Reply]

hehe..memang interesting yg awk buat ni
cinta melody 2 memang cute..hehe

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

miss ran : haha..layannnnn... :)

sukasuki : kan !!! bosan kot kalau selalu mcm ni :( eh,btw thanks for ur information. i will take it ..

sweet_sour : termiss sila ke tonton.com..hehe.actually blaja lg penting drp bendah alah ni..hehe

munirah : jgn mula layan nanti berterusan..wakaka

سيتي عإيشه Aisyah said...[Reply]

Juz follow ur blog~ btw, citer nora elena best :)

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

faraa eiman : dah jangan sebut!!! hahah

cik najuhah : my pleasure :)

suhaili sarif : kan !!! sweet sangat..hoho

Santri T.P.I.N.I said...[Reply]

salam kunjungan... trmkasih sbb jenguk3 blog sy. ok dh jd follower dh. yg bes citer no. 3 tu, tringt masa skolah dulu2..

safwanmahzin said...[Reply]

hazwan cmne ngan lemak bertambah x??haishhh ok kan lari tajuk..

zety madu said...[Reply]

sye belom jd penggangur pon layan..ekekke..
tp benci cinta melody sbb dah mula merapu jn critenye..
ekkekee

muhammadfathimarzuki said...[Reply]

mmg best~
tp aq jrang tngok tv, jz layan tonton.com kat lappy je. . .cter nora elena mmg best~

cIk PikA said...[Reply]

haha.. mnt nora elena gak?