2011-05-21

Best Kah Nur Kasih The Movie ???

Assalamualaikum & selamat tengah malam !!
semalam adalah hari yang memenat kan bagi aku !!!
sampai pukul 4 pagi aku hang out..
termasuklah main futsal !!!
tapi bukan itu lah yang mahu di topik kan di sini..
tapi,
berkaitan dengan cerita Nur Kasih The Movie yang baru sahaja
di tayang kan semalam...
hampa tengok dah ka weh ??

aku nuh pi Jitra,
 semata-mata nak tengok,
memang excited gila lah..
bila dah sampai,
ok konon nya nak movie marathon la kan..
sebab Pirates of The Caribbean pun keluar tarikh yg sama juga..

so beli la tiket 3.30-4.40 for Nur Kasih The Movie
then 4.40-6.40 Pirates..
pehh !!! set arr time tuh..

alih-alih bila tepat ja pkul 3.30 nak masuk Nur Kasih The Movie..
tetiba ja ada notes jadahnya apa..
kata Nur Kasih The Movie lewat 20 minit ???
what??
aduyai !! mcm mana pirate aku??? 
ah tak leh jadi ni..
 so kami pergi berbincang lah..
 if Pirates tu lewat juga ok la kan..
the problem is tak..
tetap jam tuh..so timing lari la kan..
kami apa lagi nak balik la duit tiket Pirates tuh
 rugi doe !!
walaupun 20 minit lewat,
 macam-macam boleh berlaku right ??
so dapat balik la,
gila kalau tak kasi balik kang ku sepak juga kaunter tuh..
kata orang customer is always right !!!
HEHE..

ok back to the topic !!
hampa layan tak drama nur kasih dulu-dulu ??
kalau layan kapa kena la pi tgok..
aku ??
tak layan sgt la weh..
 tapi follow gitu-gitu ja..
serius aku tak dak mood nak tgok cerita nih,
even dah byk kali ulang kat tv..
adik mia sara nasuha pun berlakon..
entah tetiba nak tengok pula Nur The Movie ni..
okeh kalau kapa mcm kes aku ni..
tak pa hampa still boleh tengok cerita ni,
cuma hampa akan terpinga-pinga sikit je la sapa ni sapa tu..kan...
hampa kena berfikir la kejap..

best ke cerita ni ???
ok overall boleh la..
 nak kata tak best, tak..
 nak kata best, pun tak..
  suam-suam kuku la beb !!
sedih tak ??
entah la beb !!
tapi ada juga la part-part yang aku dengar mak cik kat depan aku tuh nangis..
tapi tak lah sampai teresak-esak..kang over pula mak cik tuh..
yang penting ada juga suara gelak tawa sepanjang movie tuh berlangsung..
actually member-member aku pun ada juga yg ketawa,
hanya disebabkan pelakon nya yang memegang watak Nur Amina bila dah berumur tuh..
aku pun tak tau pasai pa ??
HAHAHA..for me, ok what !! ngee~
mai nih aku kasi sinopsis sikit..

al-kisahnya,
bermulalah kisah diantara Nur Amina dan Adam
serta Aidil dan isterinya Aliya yang telah meninggal
dan juga dua orang anaknya..
kenapa Aliya meninggal??
nak tau ka??
ok better hampa pergi tengok sendiri lah..kalau cerita pun mengarut ja..
lagi satu rugi lah aku beli tiket hampa free-free ja tau kisah dia kan..
HAHAKUKEJAM !!!..


anyway..
cerita banyak menggunakan konsep flash back..
dan yang penting nilai-nilai yang diterapkan dalam ni aku suka..


p/s : sesiapa yang sedang bersedia untuk pergi menonton cerita ni, jangan lah hampa meletakkan harapan yang tinggi..

that it..
thanks for reading this entry !!!

5 comments:

cik ziqa said...[Reply]

err..seronoknya... :)

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

apa yang seronoknya tuh ..HAHA..anyway thanks :)

nurfatehah yaazahan said...[Reply]

setuju!!!!tang nur amina tua...!!

Dosh Saleem said...[Reply]

cinematography nurkasih terbaik!

アヌム ちゃん said...[Reply]

Salam. moshi2..singgah jalan2 bw sini~
Dah lama tak bw ni rindu pulak :)
btw, nice blog~
Visit dari frommetoyou
Arigatou (^____^)