2011-04-20

Ladang Anggur di Australia

As Salam...
hari ni apa pun aku tak buat..
study pun malas..
daripada tak buat apa,
so let me update blog..
nge~~

neh 4 hari lepas punya cerita..
baru sempat nak update..
HOHOHO..
aku & the geng
berkesempatan singgah ke
Ladang Anggur tapi bkn lah di Australia.
HEHE
 & Bukit Ayer..
di mana??
ohh, ianya terletak di negeri Perlis...
hampa penah mai ka sini ??

actually trip ni untuk junior kitaorg je
tapi tetiba aku
dpt panggilan dari
lecture aku yg mana dia
ajak we all join..
hoho..
apa lagi sudah tentu boleh..

di Ladang Anggur
Mendengar taklimat tentang ladang tersebut..

Sebelum we olls masuk
kena lah dengar taklimat sikit 
dari brader yang jaga kat situ
agak berinfo juga yang brager tu bagi
dari segi teknik2 penanaman anggur..
selama ni kita pakat dok ingat 
anggur susah nak hidup subur 
di selatan tanahair ni
tapi kalau cuba
Insya-Allah menjadi 
mcm kat Perlis ni,
dah terbukti 
bangga pula cheq.. 

nak masuk kat sini free je 
tak pyh bayar pun..
tapi hampa jangan dok pi
gatai tangan nak
petik anggur-anggur kat situ 
nanti tak pasal-pasal kena sound 
dengan brader tu..

ok cakap banyak tak mau
mai lekaih scroll kebawah
usha-usha apa yang ada..
-
-
-
sekitar perjalanan di sana :)
New White Malagga
Black Queen
tudia !!! lebat nak mampuih !! geram aku tengok !!
bersama Puan Aziza :)

then bila habis 
ronda dalam ladang tu
kitaorg pergi ke Bukit Ayer..
buat BBQ di sana
gila lah banyak makanan kott..
ayam bakaq,
ikan bakaq,
kerang bakaq,
sosej bakaq,
semuanya nak bakaq..
haiseh!!!

 ada juga junior tu buat sukaneka kat situ
mmg terbaik arr korg...
aku main 
cari gula-gula dalam tepung
(siot mainan dah berzaman)
tepung dimuka ku !!
ok what ?? aku dapat no.2
lalala~
bakaq jgn tak bakaq beb !!
taraa!!!! ayam bakaq :)

so overall mmg puas hati lah 
gi sana...
bye!! bye !!!
pantun seketika..
Tanam Anggur,
Tanam Keladi,
Kalau Banyak Tidur,
Semua Kerja Tidak Menjadi.
thanks for reading this entri..

10 comments:

Rozuan Ismail said...[Reply]

SERIOUSLY I TAK TAHU KAT MALAYSIA ADA LADANG ANGGUR.MAHU PERGI SANA SEKARANG JUGAK.NAK RASA ANGGUR MALAYSIA,NANTI TEMAN SAYA YE

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

haha...ye ke..bole saja datang jgn tak datang..bez..anggur nya tak masam :)

ayu sleeping said...[Reply]

salam kenal..wah sedapnya..i folo back

Woofer Storm said...[Reply]

perghh baru tahu ada gak tanam anggur kat mlysia ni..lain kli bro,amik je diam..hahaaaa

follow sni,cnti header..tlg buatkan leh^^

Mr iZzo (^^,) said...[Reply]

saLam kenaLan...dr segmen gegar gegar! huhu nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye


http://themrizzo.blogspot.com

Sasa Al-Sharif said...[Reply]

peh, sihat anggur tu. kalo dah ada kat malaysia, bagi la murah sikit kan kan

Cik Cempaka said...[Reply]

owh, jahatnya kamu..tipah tertipu

Ingat gie australia betol2

Iyer2 kite tau ladang tu
Teringin gak nak gie melawat

boleh tahan gak buah dia ek

Dda Ly said...[Reply]

wow wowww...best nye korang...huhu nak joinn...

meh ke rumah..
~Gara² netball...~
keep in touch ye..♥♥♥

orange.shaker said...[Reply]

ohh..best nye..tau kat sana d ladang anggur..tp trip pi sana xjadi2..isk3..

Qaseh dalia adelia said...[Reply]

amboi australia haha .. belum pergi lagi .. superb r ade ladang anggur kat mesia