2011-01-05

Italian Food

Hello blogger !!!
kalian sihat ngak ??Open-mouthed smile
aku busy lah sekarang 
banyak sangat projek nak kena buat
dah tuh ada pulak projek aku 
yang tak boleh  nak proceed lagi nih !!
adoyai !!
sudah lah malas nak fikir 
buat aku jadi gila saja
jom cerita pasal Italian Food~

Italian food ??
Even bukan makanan asasi kita
but I know ramai antara kita nih
suka makan pasta right ??
ala makanan puji orang Itali tuh !!
hah !! pasta yang paling hot 
of course spaghetti kn ??
macam kebanyakkan pasta kering yang lain~

pasta nih buat daripada 
tepung suji (semolina)
garam dan
air..

lain-lain pasta macam
macaroni
fettucine
rigatoni
dan banyak lagi lah 
variasi pasta yang aku dan kau orang
tak pernah dengar..

pilihan pasta nih pula
 bergantung kat sos dia
mau sos sedap 
pasta pun wokeh arr 
(pehh dah macam chef wan aku kan)
harharhar !!

kenapa aku buat entri pasal Italian nih??
sebab t/hari tadi aku pergi
makan-makan dengan member gua
dekat Hotel Pauh InnOpen-mouthed smile
menu yang kami makan dan minum adalah 
berkonsepkan Italian Food 
jom kita lihat menu nya:

1st
warm waterOpen-mouthed smile

2nd for Welcome Drink
Sweet Elegant Apple Juice

3rd for Antipasta
La Bavaria Nina Fried Pop Corn Chicken Salad With Nata De Coco & Lemon Dressing

4th for Le Suppe
Classical Cream Of Cauliflower & Carrot Cream Soup With Shredded Baked Chicken Serve With Bread Stick

5th for Pasta (Main menu)Open-mouthed smile
Squisito Baked Lasagna Serve With Chicken Cream Sauce & Assorted Saute Chef Selected Vegetables

6th for Dolci (dessert)
Fantastic Orange Cream Bavaria Serve With Strawberry Sauce And Chocholate Stick
And lastly for beverage 
kita boleh pilih tea or coffee
and I choose tea Open-mouthed smile
itu sahaja dari saya..



p/s : TERLIUR tak melihatnya ?? hoho
overall sangat lah sedap dan kenyang
dan harga nya sangat lah murah Open-mouthed smile
                                                                                             


3 comments:

Anonymous said...[Reply]

mcm sedap je ?? bila nak belanja ni hazwan

nurfatehah yaazahan said...[Reply]

t bwk aku nk try mkn jgk!!

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

err anonymous sapa erk ?? : huhu bole saje..set time :)

fatehah : hoho !! bole saja..kau bayar itu semua okeh :)