2010-11-19

Memancing mengisi kebosanan

Wewiitt~~
currently aku at home now !! 
why?? sebab cuti semester dah bermula..

tapi bukanlah yang itu eden mau story..
al-kisah nya
semalam aku pergi memancing ikan
bukan di laut okeh!! 
dekat2 area umah aku jew ada sawah padi dekat situ
5 minutes mcm tulah from my house
ini idea kak aku yang 2nd
well mood tengah bosan kn,
so aku rasa patut join
semua join including my pak su and mak ngah 
except my dad & brother..
gambaran sepetang di sana :)
kami guna kan cengkerik sbg umpan untuk memancing ikan2 tuh!!
tau tak apa itu cricketeers @ cengkerik?? sila ke google okeh~
Then memancing pun bermulalah...
banyak tempat dah aku berpindah-randah tapi masih tiada rezeki utk aku :(
ini anak menakan aku..dia pun kalut mahu join jugak..
the problem is dia sudah dapat 3 ekor ikan..aku ade??ermmm, belagak lah engkau dengan aku mursyidi~Nyah-Nyah

masih menunggu :(
Ah ha tetiba pancing kak aku yg 2nd punya kena...
(adui mengapa bkn aku lagi ishh~~!!)
sepat u know..hoho
my 1st sis pun dapat..for dis i dont know what is it?? 
Again..
my 2nd sis dpt lagi tapi yang ini lain daripada yang lain..
u know what?? dis is IKAN KELI la baii ~Open-mouthed smile~
tengah kusyuk memancing
si kereta 'ber' api lalu lah pulok!!
gangguan betul..
nge~~

dan lagi dasyat!! 
yaa aku memang tak dapat ikan 
tapi aku dapat lagi power!!!
i got mr crab..haha (ptut la umpan aku asyik abis je, rupanya kau yer ketam..)
so totally semua ikan yang dapat pada hari tuh.. 
23 sepat : 4 keli 
semua nya bukan hasil tangkapan aku..hoho
1 ketam 
dan ia adalah milik saya..haha
tapi aku lepas balik la :)
sebahagian daripada27 ekor ikan :)
yerrr itu saja..
..sekian..

1 comments:

Anonymous said...[Reply]

memancing mmg perlu kan kesabaran..dan nice sgat u dpt ketam..hehe