2010-08-14

Eh,eh, Puan!!toilet ke??


Incident nie happened kemarin dulu...
Class aku buat lam library taim subject business law for discuss in group coz nanti kna present..
(1 kmpln ada la dlm 10 org then 4 group)

So b'pecah la group by group masing2
 but kta owg still stay dkat2 je...
Dlm group ak tuh xclap aku ade 3 org ja kot lum dpt bahan lg t'masuklah aku
 ( bkn saje2 tak cari, cari but still tak jumpa lg oke)
Dh la ak kena part case punya..
kena explain case Kendal lwn Wood
aku cuba carik lam tenet lg kowt..
itu pun still tarak jumpa..
dah tue nant nk kna buat dlm bentuk pwerpoint
 (part niey xdk mslh pun sebenarnya tp nk buat cam mana bahan pun still tak de kn)
ada tue ada la tp kes yg di explain dlm bku 'teks' ak tuh 4, 5 baris saja pun..
ayt dah la b'belit 
then tak details pulak tue..
mna eden paam..

that why aku kna carik bahan rujukan tambahan agar aku dpt explain 
dekat membe2 aku dgn baek punyaOpen-mouthed smile

lame jugak lar b'bincang + b'borak 
(tue je yg lebey pun)
tetiba aku nmpak kelibat lecture aku sdg buat pemantauan group by group
hah !!trus aku rsa nk g tanya dier psl kes tuh..
but i still remember kta2 dia sblm niey 
"kamu semua kna cuba cari sndri bhan2 tuh, sy tak akn tolong" 
fuh!! statement.. :)

so aku buku kan saja lew p'soalan tuh dlm hati 
dan sdgkan pd taim tuh dier dh singgah at group aku pun..

haihh !! rumitnya.. 
lepas jew dier pergi check k'semua group kn.. 
aku nengok dier tgh nk mnuju ke arah s2 bilik.  
(bilik tue mcm bilik nk exit ja) 
so ak pun igt dier dh nk caww r !!
tetiba taim tue jgak la ak gatal nk g tnya dier...

b'lari2 siput la aku mgejarnya dan melaungkan
 "Eh puan sat sat sy nk tnya ckit la" dlm keadaan sora sderhana slow 
(ye la dlm library tak kan aku nak menempik s'kuat hati lak kn tak ke bising nnt org yg jga library tuh)

tup2 aku degar tapak kaki dier mnuju keluar dr bilik tuh mcm kalut semcm je then terus dia ckp
 ""Isshhhh kamu nie hazwan, sampai ke toilet kmu ikt sy??""
 (gila~ aku hmpir msuk dh bilik tuh)

""Hah ?? toilet ??..
eh, eh, ye la ye la puan, sy tak perasan nih toilet
 (woii !! malunya)

terus aku buat muka blur & tak b'salah 
(wahal mmg ak mlu + takot pun da gak) 
then aku tnya terus lah soalan psl kes yg aku nk tnya tuh
(yer taim nih cover abis r)
dia explain ckit jew..
dier suwoh aku balik tmpt dlu nnt dia gtau kemudian..
aku pun ok ok jala..

Haiishh ku sangka bilik tuh tmpt nk EXIT terus dr LIBRARY  
tp rupanya TOILET daa..

mana tak nya selama aku pergi library tuh, 
aku  tak pernah singgah toilet dlm tuh pun :)
lagipun mmg ak tak perasan pun simbol ladies tuh

ape lg aku blah r dr "bilik" tuh
cagak bagang lagi !! hahaha
dan sememangnya kelibat aku td tuh,
 member2 gua nmpk der..
semua pakat dok gelak kat aku..
malu malu malunya 
aku pun cuba belek2 jgk 
kalau ada tak yg bkn clasmate aku stay kat c2...
fuhh!! naseb baek mmg tak ada kalu tak ??
 b'tmbh malu eden dbuatnya..
asal la dorg tak kasi tau sama aku kn..
 ape la andaian Puan t'hdp aku ?? aiyaaa !!

p\s : puan puan, maaf sesangat sy sememangnya tak perasan bahawa bilik tuh adalah toilet Open-mouthed smile



 

2 comments:

zurdidy said...[Reply]

haha....awat xcita kat aku ha...lam blog jgak nak cite.........

MOHD HAZWAN HASHIM said...[Reply]

HAHA..
tulah ang stay jauh2 g
:)