2010-12-12

Pertandingan Perniagaan Malaysia

Assalamualaikum semua !! Open-mouthed smile
hari ini Ahad (13 Dis) kan ??
pagi nie dalam pukul 8.oo like that
aku mau gerak ke Kuala Lumpur
untuk join satu pertandingan perniagaan malaysia
antara IPT 2010 
yang akan berlangsung selama 10 hari
 dari 13 Dis - 22 Dis 2010

this competition berteraskan keusahawanan arr
ala-ala konsep program "The Apprentice" by Donald Trump gitu !!
pernah tengok tak ?? 
(aku penah lah tapi tak familiar sangat pun )
pertandingan nie kira dapat
tingkatkan lagi lar minat bagi golongan-golongan
siswa di IPT untuk kearah keusahawanan


Pendaftaran Pertandingan
Tempat : Universiti Kuala Lumpur Kampus Kota,
                1016 Jalan Sultan Ismail,
                50250, WP Kuala Lumpur
Masa    : 2.00 ptg hingga 6.00 ptg

Objektif depa kata adalah untuk :

1. memantapkan lagi program, mewujudkan dan melahirkan golongan usahawan dikalangan mahasiswa/wi

2. memberi peluang mahasiswa/wi untuk melalui dan melakukan sendiri aktiviti perniagaan dalam usaha membina kefahaman selok belok perniagaan

3. memberi pengalaman merasai sendiri keuntungan dan kerugian dalam perniagaan dan belajar mengambil iktibar dari pengalaman yang dilalui

4. mengiktiraf keusahawanan sebagai kerjaya pilihan kepada mahasiswa/wi

5. mencabar minda dan kesungguhan peserta melariskan jualan mereka dengan pendekatan inovatif

6. membina golongan jutawan usahawan siswa/wi yang berminda baru yg mempunyai tugas dan tanggungjawab yang lebih besar 


Hadiah Pertandingan

Tempat Pertama – Johan
Piala Pusingan Menteri Pengajian Tinggi
Wang tunai berjumlah RM 10,000
Sijil Penyertaan PPMIPT 2010

Tempat Ke – 2 - Naib Johan
Wang tunai berjumlah RM 7,000
Sijil Penyertaan PPMIPT 2010

Tempat Ke – 3
Wang tunai berjumlah RM 3,000
Sijil Penyertaan PPMIPT 2010

Tempat Ke – 4 hingga Ke – 10
Wang tunai berjumlah RM 2,000 setiap kumpulan
Sijil Penyertaan PPMIPT 2010

okeh aku mau u all semua doa kan lah team aku 
Jatuh Bangun Enterprise
 (stail tak nama company we allOpen-mouthed smile)
hahaha
yang terdiri daripada 5 hero

Mohd Afif B. Mohamad
Syed Amirul Izad B. Syed Aziz
Mohd Hazwan B. Hashim
Muhammad Afandi B. Hassan
Mohd Zul Akram B. Abdullah

we all tidak lah bajet menang pun
 because pengalaman saja pun sudah cukup dan bermakna untuk kami
tapi kalau menang berpihak kepada kami
itu adalah bonus
Amin !!

*continue packing bag !!

0 comments: