2011-02-02

Jalan-jalan & Membeli Belah Bersama BFF

Eh lupa pulak
nak buat entri pasal
semalam
(sebenarnya malas nak update lah)

T/hari semalam aku keluar
bersama BFF 
ke PB..
Nabila, Hazwan Hashim, Nurnaqiah
This pic credit to Bella :)
hah ?? apa itu PB??
ok ok
PB tue
Padang Besar
tau tak??
alah letak nya
 dekat Negeri paling kecil kat Malaysia
apa lagi tentulah Perlis

sesiapa yang tak pernah datang
atau tak pernah tau apa itu Padang Besar
mai cik nak habaq cikit kat hampa noh !!

Padang Besar merupakan 
syurga membeli belah  bagi manusia yang mempunyai wang
bagi manusia yang tak ada duit
hanyalah syurga jamu mata saja lah !
(ok ayat skema sikit)
kalau hampa semua pi shoping kat sana
memang macam-macam ada
(ala-ala trademark Astro)
buah-buahan
pakaian untuk lelaki.
perempuan,
kanak-kanak
arrgh !!
kira pelbagai peringkat lah ada kat sana
beg tangan,
aksesori,
pekakas dapur
ish !! semua lah !!
majoriti peniaga-peniaga kat situ
semua loghat Melayu-Thailand
mana tak nya
Perlis kan jiran Thailand
huhu

kat sana most of place 
jual benda yang sama saja
jadi aku nasihat kan hampa
kenalah gi survey dulu sebelum beli
tapi nak habaq la
letih juga lah nak buat survey pun
luas cik habaq kat hang !!

lagi satu
kena lah pandai tawar-menawar
actually harga yang depa letak 
terlalu tinggi dengan harga asal
so kena lah bijak buat penawaran
biar sampai betul-betul murah tau :)

apa yang aku beli semalam erk ??
ada lah baju-baju cikit
beras puluit
kismis
kerepek-kerepek
hah jersi Malaysia pun aku beli kat situ
banyak sangat aih jersi kat situ
kapa try pi tengok..
ok itu saja..
mai la shopping sini noh !!
wassalam !!

4 comments:

Bella said...[Reply]

tudiiiiaa...hahahaaa
best noh jalan2..

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

kan !! :)

shah-kayrul said...[Reply]

best shopping kat sini klu pandai tawar...klu aku yg g shopping kat situ, confirm peniaga kat situ kaya...aku tak pandai tawar...huhuhu

Mohd Hazwan Hashim said...[Reply]

haha !! tak lah...senang je letak je harga yang rasa ok ..tentu kasi punya lah :)